[layerslider id="1"]

BIOGRAFI

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]
 
[/spb_text_block] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”2″ padding_horizontal=”0″ width=”1/6″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

BIOGRAFI

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Under hösten är Tobias Hjelm tillsammans med Thorsten Flinck aktuell i Samuel Beckets ”Slutspel” i regi av Rickard Günther på Intiman i Stockholm.

På TV såg vi honom senast i den tyska TV-produktionen ”Kommissarien och havet: In einer dunkeln nacht” i regi av Anno Saul baserad på Mari Jungstedts roman.

Under de senaste åren har vi även sett Tobias på Dramaten i ”Maria Stuart” av Friedrich Schiller i regi av Peter Konwitschny. Samt i ”Någon kommer att komma” av Jon Fosse i regi av Kia Berglund på Teater Giljotin samt i den kritikerrosade föreställningen ”Mefisto Remixed” av Klaus Mann i regi av Kia Berglund på samma teater. Samt i Rickard Günthers iscensättning av Lars Noréns ”Så enkel är kärleken” på Scalateatern i Stockholm.

En enig kritikerkår hyllade Tobias insats i ”Mefisto Remixed”. Dagens Nyheter konstaterade att han ”är perfekt i alla roller, hans begåvning skulle säkert en och annan sälja sin själ för”, Expressen att hans ”kameleontiska förvandlingsnummer är värda biljetten” och Kulturbloggen att han ”gör en fantastisk rollprestation, som gör att jag sitter fascinerad genom föreställningen”.

Tobias har medverkat i många produktioner på Uppsala Stadsteater, t ex Leo Tolstojs ”Anna Karenina” i regi av Linus Tunström, Eugene O’Neills ”Lång dags färd mot natt” i regi av Kia Berglund, David Farrs ”Robin Hoods hjärta” i regi av Gisli Örn Gardarsson och Selma Björnsdottir, ”Tjock-Steffe” skriven och regisserad av Martin Lindberg.  ”Män som blir en smula irriterade i sällskap med kvinnor” skriven och regisserad av Nikolaj Cederholm samt i Dennis Magnussons ”7:3 Återkomsten” i regi av Dennis Sandin.

Vi har också sett Tobias på Västanå Teater i Molières ”Misantropen” samt Selma Lagerlöfs ”Gösta Berlings saga”, båda i regi av Leif Stinnerbom. Han har även turnérat med Kia Berglunds iscensättning av P O Enquists ”Tribadernas natt”.

Tobias har spelat med i många uppmärksammade pjäser på Stockholms Stadsteater, bl a Thommy Berggrens uppsättning av Harold Pinters ”Hemkomsten”, Åsa Kalmérs uppsättning av ”Västra kajen”, Christian Tomners uppsättning av ”Juloratoriet” samt i ”När glasdörren öppnas” i regi av Eva Gröndahl.

Vi har också sett Tobias i pjäser som ”Mästaren och Margarita”, ”Flickan och skulden”, ”Din stund på jorden”, ”Sotarpojken” och ”Othello” på samma teater samt i ”En annan kamp” på Kilen, Kulturhuset,”Modet att döda”, ”Vinter”, ”Den perfekte mannen” och ”Markisinnan de Sade” på Teater Giljotin, ”Birdy” på Gotlands Länsteater, ”Dead End” på Teater Tribunalen samt i ”Fadren” och ”Maskeraden” på Teater Plaza.

Tobias spelade huvudrollen i TV-serien ”Mästerverket” och har även medverkat i TV-produktioner som ”Beck: Levande begravd”, ”Drottningoffret”, ”Kommissarien och havet: Sommartid”, ”August”, ”Predikanten”, ”Barnen på Luna”, ”Ivar Kreuger”, ”Rederiet”, ”Skilda världar” och ”OP:7”.

Tobias, som studerade vid Teaterhögskolan i Stockholm 1995 – 1999, tilldelades 2007 Stockholm Stads Teaterkulturstipendium med motiveringen: ”Tobias Hjelm närmar sig sina roller sökande och utforskande och resultatet är intensivt brännande och sårbart och hans skådespelarkonst placerar publiken i ett nervkittlande här och nu”.

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”2″ padding_horizontal=”0″ width=”1/6″ el_position=”last”] [/spb_column]

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*